Confidentialitate si informatii personale
Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau, informatiile inregistrate fiind destinate procesarii comenzii de catre operatori nostrii. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, Hivas nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consecintele care pot aparea.
La solicitarea explicita a utilizatorului adresata la office@hivas.ro , magazinul se obliga sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga, sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice . Hivas are are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. Nu sunteti obligat(a) sa furnizati aceste date insa refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea efectuarii comenzii.
Hivas se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
Hivas nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor cu caracter personal.
Politica site-ului www.hivas.ro este de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, Hivas isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea Hivas , libera de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre Hivas, fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.
Hivas isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi pusi pericol. Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.
Informatiile prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, cerute prin formularul de inregistrare sau cele solicitate telefonic sunt necesare pentru comunicarea cu dvs. si confirmarea comenzilor si sunt confidentiale . Daca unele din datele furnizate de dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati aceste informatii in cel mai scurt timp pentru a putea face si noi modificarile necesare . De asemenea, daca doriti stergerea datelor dumneavoastra din baza noastra de date, va rugam sa solicitati aceasta de pe una din referintele corespunzatoare: email sau postal.
Informatiile care se transmit de cumparator in vederea emiterii facturii (inclusiv a facturii proforme) si livrarii produselor comandate sunt confidentiale. Nu vom furniza nici o informatie (nume,adrese, comenzi etc) la terte parti cu exceptia curierului sau postei.
Hivas isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site .

Declinarea responsabilitatii
Hivas nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele de orice natura aparute ca urmare a folosirii incorecte a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. Vizitatorii sunt de acord in mod expres ca decizia de folosire a acestui site si de cumparare a produselor le apartine in exclusivitate.
Hivas nu isi asuma responsabilitatea pentru intelegerea gresita a unui produs sau nepotrivirea sa pentru scopul pentru care a fost cumparat si utilitatea lui. Continutul site-ului a fost alcatuit in colaborare cu reprezentantii marcilor care se gasesc pe site, de aceea societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate, acestea fiind puse la dispozitia magazinului de reprezentantii fiecarei marci. Imaginile prezentate pe site sunt ca titlu de exemplu iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Hivas isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Dupa expedierea produselor, societatii nu i se mai poate cere returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor de catre cumparator. Pentru oricare din situatiile de mai sus, clientul declara ca nu va solicita Hivas alte despagubiri financiare sau materiale.
Obligatiile Hivas legate de produsele si serviciile proprii sunt reglementate exclusiv de acordurile conform carora sunt livrate. Nici un material de pe acest site nu trebuie interpretat in sensul alterarii acestor acorduri. Hivas isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment si fara a anunta in prealabil materialele si serviciile de pe acest site, produsele si preturile descrise in acestea. Exista posibilitatea ca materialele, produsele respectiv informatiile, fotografiile si preturile acestora sa nu fie updatate la zi.

Drepturi de autor (COPYRIGHT)
Intregul continut al site-ului : imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date – sunt proprietatea S.C. Hivas S.R.L. si este aparat de „Legea drepturilor de autor” si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a Hivas si este protejata de aceleasi legi. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Garantia produselor
Garantia se acorda in conformitate cu legile romane in vigoare la data cumpararii.
Drepturile consumatorilor sunt in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 si OG 21/1992
Cumparatorul a verificat inventarul de livrare a produsului , integritatea sigiliilor , a partilor casante mobile si imobile
In cazul lipsei conformitatii , consumatorului i se garanteaza aducerea produsului la conformitate prin reparare sau inlocuire,in conformitate cu prevederile art.11.din legea 449/2003
Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie:
• Interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate de catre producator/importator
• Deteriorarile tehnice,mecanice si plastice ale produselor datorate incendiilor,accidentelor de orice fel,vibratiilor,intemperiilor sau neglijentei in utilizare
• Schimbarea starii originale a produsului ,deteriorari ale componentelor exterioare: curea, geam, carcasa remontor , bratara.
• Daca a avut loc ruperea sau desfacerea carcasei produsului si modificarea sau inlocuirea pieselor din interiorul lor.
• Perioada de garantie este de 2 ani de la data cumpararii produsului
• Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei produselor.
• Nu fac obiectul garantiei defectele aparute ca urmare a uzurii in limite normale in urma folosirii produsului in conditii normale.In cazul ceasurilor cu mecanisme quartz bateria este montata inaintea plecarii din fabrica, de aceea perioada ei de functionare din momentul vanzarii poate fi inferioara celei de garantie.
Schimbarea bateriei se va face doar la un service autorizat.
Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii lor de catre consumator.

Returnarea sau refuzarea marfii

Vanzatorul garanteaza ca produsul primit este cel a carui poza este expusa pe site si corespunde caracteristicilor. Puteti solicita detalii suplimentare inainte de comanda. Produsele comandate nu pot fi returnate decat in cazul in care sunt defecte.

Refuzul nejustificat de receptie a bunurilor comandate de catre Client si implicit a efectuarii platii catre companie da dreptul acesteia sa solicite de la Client repararea tuturor prejudiciilor cauzate, inclusiv plata beneficiilor de care compania a fost lipsita.

Informatii legislative
• Legea comertului electronic – 365/2002;Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking;
• Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic;
• Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
• Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – 677/2001;Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web;
• Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe;
• Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003).

Modalitati livrare produse
Livrarile se fac zilnic (Luni – Vineri) intre orele 10:00 si 17:00.
Livrarea se efectueaza, prin intermediul firmei de curierat FAN Courier ( Valoarea transportului – 18 lei in toate locatiile FAN)
Pentru localitatile care se afla in afara retelei FAN COURIER EXPRESS se percepe un cost suplimentar (plic, colet) de 0,80 ron +tva, pentru fiecare km efectuat în cazul expeditiilor.
Comanda minima este de 50 lei ( TVA inclus )
Termenul de livrare
In mod obisnuit, pentru comenzile emise luni-vineri, pana in ora 15:00, termenul de livrare al produselor afisate in magazinul www.hivas.ro este de aproximativ 24 ore in toate locatiile FAN Courier.
In cazurile in care produsele comandate nu se afla pe stoc, veti fi contactat pentru a vi se confirma termenul de livrare.
In conditii speciale termenul de livrare poate fi depasit, dar va vom anunta in prealabil despre aceasta situatie.
Orice termen de livrare sau promisiune oferita direct dumneavoastra de catre reprezentantii firmelor de curierat rapid este relativa si trebuie considerata ca atare, Hivas nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste promisiuni.
La livrare, produsele pot fi insotite de urmatoarele documente:
• factura fiscala in original,
• certificate de garantie emise de producatori sau importatori (daca este cazul),
• instructiuni /manual de utilizare.
Produsele se livreaza in ambalaj. Nu garantam disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate in magazinul www.hivas.ro, din acest motiv ne asumam dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta a importatorului/producatorului sau daca acesta nu il mai are in stoc.

Primirea produselor
Va rugam sa verificati coletul inainte de preluare si este de preferat sa il deschideti in fata reprezentantului firmei de curierat. In cazul in care este deteriorat, nu preluati si va rugam sa ne anuntati. Orice reclamatie referitor la starea fizica a coletului dupa plecarea curierului, nu mai este valabila.

Conditii de returnare
Produsele achizitionate prin intermediul magazinului www.hivas.ro se pot returna conform O.G.130/2000. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la data livarii produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 5 zile lucratoare de la denuntarea contractului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea ( FAN COURIER). Costurile de transport NU sunt suportate de catre noi. Hivas va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acestei comenzi.
Vanzatorul garanteaza ca produsul primit este cel a carui poza este expusa pe site si corespunde caracteristicilor. Puteti solicita detalii suplimentare inainte de comanda.

Refuzul nejustificat de receptie a bunurilor comandate de catre Client si implicit a efectuarii platii catre companie da dreptul acesteia sa solicite de la Client repararea tuturor prejudiciilor cauzate, inclusiv plata beneficiilor de care compania a fost lipsita.
Produsele primite defecte
In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a magazinului www.hivas.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Conditii generale de returnare
Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca magazinul www.hivas.ro nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.
Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.
www.hivas.ro poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.
Costul transportului produselor de la magazin www.hivas.ro catre client si de la client catre magazin www.hivas.ro revine in responsabilitatea clientului.

Garantia produselor
Garantia se acorda in conformitate cu legile romane in vigoare la data cumpararii.
Drepturile consumatorilor sunt in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 si OG 21/1992
Cumparatorul a verificat inventarul de livrare a produsului , integritatea sigiliilor , a partilor casante mobile si imobile
In cazul lipsei conformitatii , consumatorului i se garanteaza aducerea produsului la conformitate prin reparare sau inlocuire,in conformitate cu prevederile art.11.din legea 449/2003
Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie:
Interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate de catre producator/importator
Deteriorarile tehnice,mecanice si plastice ale produselor datorate incendiilor,accidentelor de orice fel,vibratiilor,intemperiilor sau neglijentei in utilizare
Schimbarea starii originale a produsului ,deteriorari ale componentelor exterioare: curea, geam, carcasa remontor , bratara.
Daca a avut loc ruperea sau desfacerea carcasei produsului si modificarea sau inlocuirea pieselor din interiorul lor.
Perioada de garantie este de 2 ani de la data cumpararii produsului
Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei produselor.