Termeni si conditii

Confidentialitate si informatii personale
Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau, informatiile inregistrate fiind destinate procesarii comenzii de catre operatori nostrii. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, Hivas nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consecintele care pot aparea.
La solicitarea explicita a utilizatorului adresata la office@hivas.ro , magazinul se obliga sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga, sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice . Hivas are are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. Nu sunteti obligat(a) sa furnizati aceste date insa refuzul dumneavoastra determina imposibilitatea efectuarii comenzii.
Hivas se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
Hivas nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor cu caracter personal.
Politica site-ului www.hivas.ro este de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, Hivas isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea Hivas , libera de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre Hivas, fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.
Hivas isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi pusi pericol. Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.
Informatiile prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, cerute prin formularul de inregistrare sau cele solicitate telefonic sunt necesare pentru comunicarea cu dvs. si confirmarea comenzilor si sunt confidentiale . Daca unele din datele furnizate de dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati aceste informatii in cel mai scurt timp pentru a putea face si noi modificarile necesare . De asemenea, daca doriti stergerea datelor dumneavoastra din baza noastra de date, va rugam sa solicitati aceasta de pe una din referintele corespunzatoare: email sau postal.
Informatiile care se transmit de cumparator in vederea emiterii facturii (inclusiv a facturii proforme) si livrarii produselor comandate sunt confidentiale. Nu vom furniza nici o informatie (nume,adrese, comenzi etc) la terte parti cu exceptia curierului sau postei.
Hivas isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site .

Declinarea responsabilitatii
Hivas nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele de orice natura aparute ca urmare a folosirii incorecte a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. Vizitatorii sunt de acord in mod expres ca decizia de folosire a acestui site si de cumparare a produselor le apartine in exclusivitate.
Hivas nu isi asuma responsabilitatea pentru intelegerea gresita a unui produs sau nepotrivirea sa pentru scopul pentru care a fost cumparat si utilitatea lui. Continutul site-ului a fost alcatuit in colaborare cu reprezentantii marcilor care se gasesc pe site, de aceea societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate, acestea fiind puse la dispozitia magazinului de reprezentantii fiecarei marci. Imaginile prezentate pe site sunt ca titlu de exemplu iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Hivas isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. Dupa expedierea produselor, societatii nu i se mai poate cere returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor de catre cumparator. Pentru oricare din situatiile de mai sus, clientul declara ca nu va solicita Hivas alte despagubiri financiare sau materiale.
Obligatiile Hivas legate de produsele si serviciile proprii sunt reglementate exclusiv de acordurile conform carora sunt livrate. Nici un material de pe acest site nu trebuie interpretat in sensul alterarii acestor acorduri. Hivas isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment si fara a anunta in prealabil materialele si serviciile de pe acest site, produsele si preturile descrise in acestea. Exista posibilitatea ca materialele, produsele respectiv informatiile, fotografiile si preturile acestora sa nu fie updatate la zi.

Drepturi de autor (COPYRIGHT)
Intregul continut al site-ului : imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica WEB, scripturi, programe si alte date – sunt proprietatea S.C. Hivas S.R.L. si este aparat de „Legea drepturilor de autor” si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a Hivas si este protejata de aceleasi legi. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

Returnarea sau refuzarea marfii

Vanzatorul garanteaza ca produsul primit este cel a carui poza este expusa pe site si corespunde caracteristicilor. Puteti solicita detalii suplimentare inainte de comanda. Produsele comandate nu pot fi returnate decat in cazul in care sunt defecte.

Refuzul nejustificat de receptie a bunurilor comandate de catre Client si implicit a efectuarii platii catre companie da dreptul acesteia sa solicite de la Client repararea tuturor prejudiciilor cauzate, inclusiv plata beneficiilor de care compania a fost lipsita.

Informatii legislative
• Legea comertului electronic – 365/2002;Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking;
• Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic;
• Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
• Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – 677/2001;Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web;
• Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe;
• Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003).

Garantia produselor?

Garantia produselor
Garantia se acorda in conformitate cu legile romane in vigoare la data cumpararii.
Drepturile consumatorilor sunt in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 si OG 21/1992
Cumparatorul a verificat inventarul de livrare a produsului , integritatea sigiliilor , a partilor casante mobile si imobile
In cazul lipsei conformitatii , consumatorului i se garanteaza aducerea produsului la conformitate prin reparare sau inlocuire,in conformitate cu prevederile art.11.din legea 449/2003
Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie:
• Interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate de catre producator/importator
• Deteriorarile tehnice,mecanice si plastice ale produselor datorate incendiilor,accidentelor de orice fel,vibratiilor,intemperiilor sau neglijentei in utilizare
• Schimbarea starii originale a produsului ,deteriorari ale componentelor exterioare: curea, geam, carcasa remontor , bratara.
• Daca a avut loc ruperea sau desfacerea carcasei produsului si modificarea sau inlocuirea pieselor din interiorul lor.
• Perioada de garantie este de 2 ani de la data cumpararii produsului
• Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei produselor.
• Nu fac obiectul garantiei defectele aparute ca urmare a uzurii in limite normale in urma folosirii produsului in conditii normale. In cazul ceasurilor cu mecanisme quartz bateria este montata inaintea plecarii din fabrica, de aceea perioada ei de functionare din momentul vanzarii poate fi inferioara celei de garantie.
Schimbarea bateriei se va face doar la un service autorizat.
Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 15 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 15 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii lor de catre consumator. Dupa acest termen produsele comandate nu pot fi returnate decat in cazul in care sunt defecte.

Returnarea sau refuzarea marfii

Vanzatorul garanteaza ca produsul primit este cel a carui poza este expusa pe site si corespunde caracteristicilor. Puteti solicita detalii suplimentare inainte de comanda.

Refuzul nejustificat de receptie a bunurilor comandate de catre Client si implicit a efectuarii platii catre companie da dreptul acesteia sa solicite de la Client repararea tuturor prejudiciilor cauzate, inclusiv plata beneficiilor de care compania a fost lipsita.

Informatii legislative
• Legea comertului electronic – 365/2002;Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking;
• Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
• Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic;
• Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
• Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – 677/2001;Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web;
• Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe;
• Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003).

Returnarea produselor?

Politici de returnare – Hivas.ro

Produsele achizitionate se pot returna conform O.G. 34/2014.

Returul se face insotit de factura produsului, alaturi de certificatul de garantie. Produsele trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost receptionate de cumparator.

 

La Hivas.ro produsele se pot returna in termenul legal de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv; nu se accepta pentru returnare produsele purtate sau care prezinta modificari fizice (fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, deformari, ruperi, desprinderi, scurtarea bratarii, gravura etc).

RETUR GRATUIT

Puteti sa va retrageti din contract printr-o declaratie neechivoca, utilizand una din urmatoarele metode: SMS, e-mail. Returnarea produsului poate fi efectuata prin urmatoarele metode: ramburs sau predare personala la punctele de lucru Hivas.

Exemplu de returnat produs prin curier: Pasii de urmat pentru returnarea unui produs ramburs prin Fan Courier:

 1. Trebuie sa sunati la curier Fan Courier 9336 , sa le transmiteti ca aveti de livrat un colet .
 2. Ambalati produsul intr-o cutie corespunzatoare si asigurati-l astfel incat sa fie livrat in conditii optime.
 3. Puteti alege un alt produs in schimb sau puteti solicita sa vi se returneze banii. Daca solicitati pentru primirea banilor inapoi, acestia se returneaza intr-un cont bancar. Trebuie sa trimiteti un e-mail pe adresa: retur@hivas.ro unde sa scrieti contul bancar, numele titularului de cont si CNP-ul acestuia..
 4. 4. Date returnare:
 • Adresa: str. Henri Coanda, nr.5 Galati
 • Adresa de mail: orologerie@hivas.ro
 • Telefon: 0742 435 966
 • Program de lucru : Luni-Vineri 09:30- 17:00Suma inapoiata nu include transportul.Hivas S.R.L isi rezerva dreptul de a supune produsul returnat unei expertize pentru a stabili ca acesta este identic cu cel livrat cumparatorului. Termenul expertizei este de pana la 2 zile.  In cazul in care bunul este supus expertizei pentru stabilirea conformitatii, suma achitata va fi returnata in momentul  confirmarii autenticitatii produsului.In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie sau acesta este listat cu informatii incorecte din cauza unor erori tipografice sau informatiile despre produs primite de la furnizor sunt incorecte acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs nou, identic sau similar, cu conditia notificarii in scris a S.C. HIVAS S.R.L. in termen de 48 de ore de la primirea produsului, respectandu-se conditiile de returnare de mai sus. In cazul in care nu este posibila inlocuirea produsului cu altul, se va returna contravaloarea produsului, conform conditiilor aratate mai sus.
 • Produsele primite defecte sau cu informatii afisate de site incorecte:
 • Produsul va fi returnat impreuna cu factura de achizitie si certificatul de garantie in original.
 • Trebuie mentionat ca termenul legal de returnare a banilor este de 30 zile.

Cum platesc?

Plata se face ramburs.

Contravaloarea coletului se plateste curierului care livreaza. Chitanta va fi emisa de catre curierul cu care se trimite coletul.

Livrarea

Livrarile se efectueaza exclusiv pe teritoriul Romaniei

Modalitati livrare produse
Livrarile se fac zilnic (Luni – Vineri) intre orele 10:00 si 17:00.
Livrarea se efectueaza, prin intermediul firmei de curierat FAN Courier
Pentru localitatile care se afla in afara retelei FAN COURIER – Nu se livreza.

Comenzile mai mari de 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
Comanda minima este de 50 lei ( TVA inclus ) ( Valoarea transportului – 18 lei in toate locatiile FAN)
Termenul de livrare
In mod obisnuit, pentru comenzile emise luni-vineri, pana in ora 15:00, termenul de livrare al produselor afisate in magazinul www.hivas.ro este de aproximativ 24 ore in toate locatiile FAN Courier.
In cazurile in care produsele comandate nu se afla pe stoc, veti fi contactat pentru a vi se confirma termenul de livrare.
In conditii speciale termenul de livrare poate fi depasit, dar va vom anunta in prealabil despre aceasta situatie.
Orice termen de livrare sau promisiune oferita direct dumneavoastra de catre reprezentantii firmelor de curierat rapid este relativa si trebuie considerata ca atare, Hivas nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste promisiuni.
La livrare, produsele pot fi insotite de urmatoarele documente:
• factura fiscala in original,
• certificate de garantie emise de producatori sau importatori (daca este cazul),
• instructiuni /manual de utilizare.
Produsele se livreaza in ambalaj. Nu garantam disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate in magazinul www.hivas.ro, din acest motiv ne asumam dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta a importatorului/producatorului sau daca acesta nu il mai are in stoc.

Primirea produselor
Va rugam sa verificati coletul inainte de preluare si este de preferat sa il deschideti in fata reprezentantului firmei de curierat. In cazul in care este deteriorat, nu preluati si va rugam sa ne anuntati. Orice reclamatie referitor la starea fizica a coletului dupa plecarea curierului, nu mai este valabila.

Despre Hivas

S.C Hivas SRL –  Companie infiintata in anul 1994 – Importator si distribuitor de ceasuri si accesorii GSM.

Reclamatii

Daca ati avut dificultati in relatia cu Hivas va rugam sa ne transmiteti feedback-ul dvs.

Orice conflict aparut intre client si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila. Daca problema dvs. nu poate fi rezolvata cu ajutorul persoanei de contact cu care discutati, ne puteti scrie pentru o solutionare corecta la email : reclamatie@hivas.ro, persoana de contact: Zoe Paun. Veti primi raspuns in 1-2 zile lucratoare.

Reclamatiile privind calitatea produselor sau serviciilor noastre se pot face catre:

Livrarea, Returnarea sau Shimbarea produselor

Modalitati livrare produse
Livrarile se fac zilnic (Luni – Vineri) intre orele 10:00 si 17:00.
Livrarea se efectueaza, prin intermediul firmei de curierat FAN Courier ( Valoarea transportului – 18 lei in toate locatiile FAN)
Pentru localitatile care se afla in afara retelei FAN COURIER EXPRESS se percepe un cost suplimentar (plic, colet) de 0,80 ron +tva, pentru fiecare km efectuat în cazul expeditiilor.
Comanda minima este de 50 lei ( TVA inclus )
Termenul de livrare
In mod obisnuit, pentru comenzile emise luni-vineri, pana in ora 15:00, termenul de livrare al produselor afisate in magazinul www.hivas.ro este de aproximativ 24 ore in toate locatiile FAN Courier.
In cazurile in care produsele comandate nu se afla pe stoc, veti fi contactat pentru a vi se confirma termenul de livrare.
In conditii speciale termenul de livrare poate fi depasit, dar va vom anunta in prealabil despre aceasta situatie.
Orice termen de livrare sau promisiune oferita direct dumneavoastra de catre reprezentantii firmelor de curierat rapid este relativa si trebuie considerata ca atare, Hivas nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste promisiuni.
La livrare, produsele pot fi insotite de urmatoarele documente:
• factura fiscala in original,
• certificate de garantie emise de producatori sau importatori (daca este cazul),
• instructiuni /manual de utilizare.
Produsele se livreaza in ambalaj. Nu garantam disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate in magazinul www.hivas.ro, din acest motiv ne asumam dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta a importatorului/producatorului sau daca acesta nu il mai are in stoc.

Primirea produselor
Va rugam sa verificati coletul inainte de preluare si este de preferat sa il deschideti in fata reprezentantului firmei de curierat. In cazul in care este deteriorat, nu preluati si va rugam sa ne anuntati. Orice reclamatie referitor la starea fizica a coletului dupa plecarea curierului, nu mai este valabila.

Conditii de returnare
Produsele achizitionate prin intermediul magazinului www.hivas.ro se pot returna conform O.G.130/2000. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la data livarii produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 5 zile lucratoare de la denuntarea contractului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea ( FAN COURIER). Costurile de transport NU sunt suportate de catre noi. Hivas va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acestei comenzi.
Vanzatorul garanteaza ca produsul primit este cel a carui poza este expusa pe site si corespunde caracteristicilor. Puteti solicita detalii suplimentare inainte de comanda.

Refuzul nejustificat de receptie a bunurilor comandate de catre Client si implicit a efectuarii platii catre companie da dreptul acesteia sa solicite de la Client repararea tuturor prejudiciilor cauzate, inclusiv plata beneficiilor de care compania a fost lipsita.
Produsele primite defecte
In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a magazinului www.hivas.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

Deschiderea coletului la livrare?

Serviciul Deschidere Colet la Livrare –  Hivas.ro

Serviciul de deschidere a coletului la livrare consta in verificarea interiorului coletului inainte de a plati curierului suma datorata pentru produsul comandat. In cazul in care produsul este conform asteptarilor tale, faci plata catre curier, conform planului. In cazul in care produsul nu este ceea ce te astepti, predai coletul catre curier si iti retii banii. Daca plata a fost facuta online sau in avans, este nevoie sa ne anunti pentru a putea stabili impreuna daca doresti sa iti alegi un alt produs sau daca doresti ca banii sa iti fie returnati.

Acest serviciu este disponibil numai pentru cei care solicita aces lucru, specificand la detalii ca doresc sa verifice coletul inainte de a plati.

Costul acestui serviciu este de 5 lei/colet.

Ceasurile sunt originale?

Cu noi beneficiati de garantia autenticitatii! Toate produsele comercializate prin HIVAS.ro  sunt importate direct de la furnizori autorizati iar calitatea acestora este certificata de catre producatori si furnizori.

Sunt securizate datele personale din contul utilizatorului?

Accesarea website-ului HIVAS.ro se face prin utilizarea protocolului HTTPS ce adauga un nivel de confidentialitate comunicatiilor intre server si dvs. Utilizarea acestei tehnologii ofera un grad mai mare de confidentialitate si de siguranta pentru informatiile din cadrul website-ului, reducand riscul ca acestea sa fie interceptate si utilizate de o terta parte.

Conditii Generale

Toate preturile si toate costurile din cadrul website-ului se vor exprima in RON si vor include TVA (19%).

Prin generarea optiunilor de cumparare/comanda si de acceptare a tuturor Termenilor si conditiilor, Clientul se obliga sa plateasca pretul produsului comandat si HIVAS se obliga sa livreze produsul in stare conforma, noua si ambalata, la adresa din Romania comunicata digital de catre Client in cadrul website-ului.

Utilizatorul se obliga sa completeze digital, integral formularele website-ului cu date reale, actuale, corecte si complete. In cazul in care Hivas constata ca utilizatorii au furnizat date nereale, neactuale, eronate sau incomplete, care i-au adus prejudicii, poate angaja raspunderea civila sau penala a Clientului dupa caz.